close

NJEGA LICA

Proces starenja reflektira se na našoj koži. Izlaganje sunčevim zrakama, utjecaj okoliša, osobne navike, geni – sve to ima utjecaj na izgled koji naša koža dobiva stareći. Normalne promjene prilikom starenja kože uključuju nejednaku teksturu kože, pojačano isušivanje, vrećasti izgled kože koji nastaje postepenim gubitkom elastina u koži, transparentnost koja se pojavljuje zbog istanjivanja površinskog dijela kože. U Kući zdravlja i ljepote, pripremili smo za Vas niz tretmana posvećenih njezi lica, kako bi Vam vratili mladenački, svježi izgled!


NJEGA LICA

RUČNO ČIŠĆENJE LICA

U Kući ljepote i zdravlja radimo ručno čišćenje lica, odnosno klasično čišćenje lica. Lice pripremamo za tretman, skidanjem nečistoća ili šminke sa lica (određenim odgovarajućim sredstvom s obzirom na Vaš tip kože), zatim obavimo prirodni piling kože, lice parimo da se otvore pore. Nakon toga slijedi ručna ekstrakcija komedona, mitisera ili otvaranja cistica. Masažom uz eterična ulja, nastojimo opustiti i relaxirati klijenta. Nakon toga slijedi odabir ampule i odgovarajuće maskice. Tretman završavamo nanošenjem odgovarajuće zaštitne kreme.
NJEGA LICA

RUČNA MASAŽA LICA

Osim što je vrlo prijatna i opuštajuća, masaža lica takođe pomaže u otklanjanju mnogih tegoba. Koristi se također i u ublažavanju stresa, migrene i problema sa sinusima i može se provoditi kao samostalna tehnika ili kao dio masaže tijela i tretmana lica. Određeni pokreti klasične masaže lica služe i da bi se očistilo lice od mitesera, ubrzala cirkulacija a dolazi i do stimulacije refleksne zone, što ima pozitivan efekat na naše zdravlje. Na ovaj način kompletna muskulatura i nervi na licu su stimulirani, što doprinosi odvođenju štetnih metabolita, ubrzane cirkulacije, preventivnog anti age programa. Cilj masaže je blistav ten, koža se ujedno revitalizira, opušta i usporavaju se znakovi starenja. Klasična ručna masaža lica preporučuje se jednom tjedno.
NJEGA LICA

MASKE

Često uobičajena dnevna njega nije dovoljna i koža povremeno treba dodatnu njegu, još više vlage i hranjivih tvari. Sve to crpit će iz maski za lice. Maska za lice nije izum moderne kozmetičke industrije. Još prije više tisuća godina Egipćanke i Grkinje stavljale su maske na lice. Djelovanje maske na lice krije se u tome što ona sprečava da gornji sloj kože diše i tako omogućuje bolju cirkulaciju kože. Tako koža postaje elastična, mišići se napinju, pore izlučuju nečistoću i ten postaje svježiji, čistiji i blistaviji.
NJEGA LICA

RADIOFREKVENCIJA

Ovo je metoda kod koje radiovalovi stvaraju toplinsku energiju. U tretmanima lica radiofrekventna struja zagrijava kolagenska vlakna koja se stisnu, nakon čega slijedi zatezanje kože i bora. Radiofrekvencija dobra je i kod uklanjanja masnih naslaga, uklanjanja celulita, te poboljšavanja tonusa kože. Tretman radiofrekvencije lica u kozmetici koristi se za zatezanje opuštene kože, za pomlađivanje lica, smanjivanje bora, te za regeneriranje oštećene strukture kože. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Konačni efekt vidljivo je čvršća i jača koža, puna kvalitetnog i obnovljenog kolagena. Tripolarna radiofrekvencija noviji je model jer ima dodatak laserske zrake koje poboljšavaju i produbljuju djelovanje radiofrekventne struje. Time se djeluje i na uklanjanje podbradka, stimulira se stvaranje kolagena, podizanje očnih kapaka, uklanjaju se jastučići ispod očiju.
NJEGA LICA

VAKUM LICA

Vakum masaža lica poboljšavamo mikrocirkulaciju, opskrbljujemo stanice kože kisikom. Kod atrofirane i borama prisutne kože djeluje na tonus, jer utječe na kolagenske strukture kože dok kod masne kože izvodi se vakum drenaža gdje utjecajem na limfu vraćamo ravnotežu između postotka masnoće i vode u koži. Njega lica vakuumom (vakumom) odlično se kombinira s preparatima za lifting i ostalim aparatima za anti age tretmane. Dubinski učinak masaže vakumom uvjetuje ubrzanu regeneraciju tkiva.
NJEGA LICA

DERMOABRAZIJA

Dermoabrazija je postupak kojim se s aparatom pomoću sterilnih kristala uklanja gornji sloj kože. Time se potiče njeno intenzivno obnavljanje, podiže imunitet kože i njezin kapacitet za vlagu. Dermoabrazijom se tretiraju ožiljci (od akni, povreda i operacija), bore i koža oštećena suncem i solarijem (jako gruba, izborana i zadebljana koža). U kombinaciji sa vrhunskim preparatima njemačke kozmetičke kuće Babor ima i izraziti anti-age efekt. Vrlo je precizna i potpuno bezopasna i za osjetljivu kožu. Popravlja se struktura kolagenih i elastičnih vlakana, a istovremeno se poboljšava i tonus mišića lica. Nakon terapije koža je čvršća, a bore su manje primjetne. Rezultat je svježa, sjajna i glatka koža, poboljšanog tonusa, a bore su manje primjetne.
NJEGA LICA

TRETMAN LICA HYDROPTIMALE

Intezivan tretman lica za vlaženje i hranjenje svih tipova dehidriranih koža. Šećerni kristali, omega vegetal koncentrat (bogat Omega 3 i Omega 6 kiselinama), Osmolytes samo su neki od mnogobrojih sastojaka koji kožu čine mekom, elastičnom i hidratantnom. Intezivni tretman nove generacije za pomlađivanje kože. Kombinacija sa visoko koncentriranim aktivnim sastojicima Sothysovog kozmetološkog kompleksa koji odgovaraju na problem različitog stadija i stanja kože. Učvršćuje, zaglađuje bore te daje mladolik izgled i zdrav sjaj.
NJEGA LICA

TRETMAN LICA KOLAGENOM

Kolagen je protein koji proizvodi naše tijelo i predstavlja sastavni dio vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu, čija se dužina i debljina mjeri nanometrima, a zadužen je za mek, zdrav i lijep izgled naše kože. Ova vlakna spadaju u vezivno tkivo, koje medjusobno povezuje ćelije, i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože i osiguravaju joj elastičnost, gipkost, čvrstoću i vlagu.
NJEGA LICA

TRETMAN LICA GREEN PEEL

Kolagen je protein koji proizvodi naše tijelo i predstavlja sastavni dio vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu, čija se dužina i debljina mjeri nanometrima, a zadužen je za mek, zdrav i lijep izgled naše kože. Ova vlakna spadaju u vezivno tkivo, koje medjusobno povezuje ćelije, i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože i osiguravaju joj elastičnost, gipkost, čvrstoću i vlagu.
NJEGA LICA

TRETMAN LICA VOĆKO

Voćni enzimi ananasa i papaje otapaju proteine u porama i blago eksfoliraju te pripremaju kožu za lakše i bezbolnije čišćenje lica. Protuupalni agensi djeluju na kožu i sprečavaju iritacije. Tretman voćnim enzimima predviđen je za kožu sklonu aknama, masnu kožu i kožu sa začepljenim porama. To je «proteolitski« tretman ; enzimi čistog voća otapaju suvišne naslage keratina na površini kože tj. površinske mrtve stanice i lagano otvaraju pore za lakše čišćenje. Jedinstveno djelovanje pjene hladi kožu i odmah nakon primjene smanjuje crvenilo. Protuupalni sastojci umiruju crvenilo i nadraženost kože. Predviđena za ove tipove kože : • za masnu kožu s miteserima i aknama. • za dehidriranu kožu s neupaljenom kožom i grisevima ispod kože (potkožni milium). • za kombiniranu kožu sa začepljenim porama u području T- zone.