close
Blog

Brzo do savršenog tijela uz brazilsku maderoterapiju!

Brazilska maderoterapija – blog

Ljeto je sve bliže, a vi ste u potrazi za tretmanom kojim ćete brzo i jednostavno otkloniti višak masnih naslaga i celulit?

U Studiju Gorica imamo rješenja za vas, a zove se brazilska maderoterapija !

Zbog ubrzanog načina života, kojim smo u današnje doba primorani živjeti, i posljedično nedostatka vremena, u naš organizam unosimo višak masnoća, šećera i aditiva koji zatim, zarobljeni u našem tijelu, u sinergiji stvaraju takozvanu „narančinu kožu“, odnosno celulit.

U moru svakodnevnih obaveza, većina se nas na kraju radnog dana osjeća iscrpljeno, umorno i nedovoljno motivirano za odlazak u šetnju ili na trening.

Ove je godine situaciju dodatno pogoršala i pandemija koja nas je zatvorila u kuće i pomalo ulijenila.

Međutim, ljeto je blizu i više nema izgovora! Vrijeme je da, uz kombinirani pristup naših stručnjaka, oblikujete tijelo i dovedete ga do savršenstva.

ŠTO JE UOPĆE MADEROTERAPIJA?

Klasična maderoterapija je vrsta masaže, razvijena u Kolumbiji, pri kojoj se za izvođenje masažnih pokreta koriste posebni masažeri i valjci izrađeni isključivo od drveta.

Sam naziv maderoterapija dolazi od španjolske riječi “madera” što znači “drvo”.

KOME JE NAMIJENJENA?

Iako žene na ovu vrstu tretmana odlaze primarno radi uklanjanja celulitamaderoterapija također može biti korisna i kod bolova u leđima i detoksikacije općenito, međutim mi ćemo se u ovom blogu primarno fokusirati na problem celulita te na oblikovanje tijela.

KAKO DJELUJE?

Maderoterapija izuzetno je učinkovita kod uklanjanja celulita jer stimulira limfni sustav koji je odgovoran za izbacivanje toksina iz tijela.

Kada se, zbog loših životnih navika, loše prehrane i nedovoljnog kretanja naruši ravnoteža limfnog sustava, a toksini su zarobljeni u tijelu, limfa ne obavlja protok toksina i loših tvari iz organizma. Kad kažemo toksini, mislimo na sav višak koji smo na ovaj ili onaj način unijeli u tijelo.

Uz to što stimulira limfni sustav, maderoterapija aktivira metabolizam i tijelo počinje brže uklanjati toksine, celulit i masne naslage.

RAZLIKA IZMEĐU KLASIČNE I BRAZILSKE MADEROTERAPIJE?

Uz klasičnu maderoterapiju koja se radi oklagijama ili valjcima, u svijetu je sve popularnija brazilska maderoterapija koja daje brže rezultate, a izvodi se drvenim čašicama.

Za razliku od klasične, kod brazilske maderoterapije je način rada je potpuno drugačiji i prilikom masaže djelujemo u duboke slojeve tkiva te aktiviramo stanice iznutra.

Još jedna prednost brazilske maderoterapije u odnosu na klasičnu je ta što brazilskom tehnikom možemo obraditi one dijelove tijela koje, zbog same anatomije klasičnom maderoterapijom nismo mogli, a to su naprimjer masne naslage na području trbuha i unutarnje strane bedara.

Za razliku od klasične, brazilska maderoterapija daje čak 6 puta brže rezultate, a isti su vidljivi već nakon prvog tretmana, dok je kod klasične potreban nešto duži proces.

Nakon svakog tretmana vidi se velika promjena na cijelom području koje tretiramo.

Sužava se struk, zateže koža, izbacuju toksini, višak vode i celulit, a cijelo tijelo se preoblikuje. 

Moramo pritom naglasiti da ovim blogom ne želimo umanjiti vrijednost klasičnoj maderoterapiji.

S obzirom da je blaža, klasična maderoterapija idealna je za žene čije je tijelo dugo bilo ˝u stanju mirovanja˝, a može se koristiti i kao svojevrsna uvertira za nešto jaču brazilsku maderoterapiju.

KOMBINIRANI PRISTUP U STUDIJU GORICA

U Studiju Gorica za rješenje svakog problema naglasak stavljamo na kombinirani pristup liječenju.

Isto vrijedi i za celulit i oblikovanje tijela.

Brazilsku maderoterapiju, u skladu s time, kombiniramo s klasičnom maderoterapijom kao i s ručnom anticelulitnom masažom.

Osim toga, nakon pregleda i detaljnih konzultacija, po želji klijenta pripremamo u potpunosti personalizirani i prilagođeni paket tretmana za oblikovanje tijela.

Sve tretmane nadopunjujemo stručnim savjetima o tjelovježbi i prehrani, a na raspolaganju je i tim Poliklinike MakeOver koji rješenju Vašeg problema može pripomoći nešto invazivnijim metodama, no o tome više možete pročitati na web stranici: Poliklinika MakeOver.

deana

The author deana