close
Blog

Kako se riješiti najvećeg ženskog neprijatelja – celulita i pripremiti svoje tijelo za ljeto?

Celulit – pripremite svoje tijelo za ljeto

Kako nam dolaze sve sunčaniji i topliji dani, a odjeća na nama postaje sve ˝manja i tanja˝ tako se kod većine žena počinje javljati zabrinutost i panika oko izgleda vlastitog tijela i spremnosti za plažu.

Zima je bila duga, a moglo bi se reći i čudnija no ikad. Pandemija nas je doslovce zatvorila u kuće. Neke od nas ta je situacija natjerala na češći boravak u prirodi i veću fizičku aktivnost, a neke je još više ulijenila i poremetila im prehranu te stil života.

Sve to dovelo je do pogoršanja fizičke kondicije i izgleda, a kod žena je posebno utjecalo na pojavu /pogoršanje celulita.

  • Što je celulit?

Celulit je kronična bolest degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršavanja i sklonost vraćanju. Javlja se gotovo u svake žene, i to uključujući profesionalne modele, mršavice i sportašice. Celulit može zahvatiti cijele noge ili se lokalizirati u području prednje ili stražnje strane bedara, bokova, koljena i nadlaktica.

  • Uzroci nastanka celulita

Ženski spolni hormon estrogen u kombinaciji s genetikom, lošom prehranom, lošom cirkulacijom, starenjem, neadekvatnim unosom tekućine i neredovitom fizičkom aktivnosti ključan je u nastanku celulita.

  • Istina i mit o celulitu

Svake godine u ovo doba, točnije pred dolazak ljeta, sa svih strana počinju ˝bombardiranja˝ člancima o celulitu te raznoraznim proizvodima kojima se, u kratko vrijeme, taj problem može riješiti.

Međutim, pitanje jemože li se uopće problem s celulitom riješiti u kratkom roku i to ˝čarobnim˝ specijaliziranim kremama i losionima?

S obzirom da ovim blogom, prije svega, želimo pomoći našim postojećim i budućim klijenticama u borbi s celulitom, na ovo pitanje dat ćemo iskren i direktan odgovor kojeg možda i niste željeli čuti.

Odgovor glasi: Istina je da se problem s celulitom može riješiti, a do ljeta bitno i umanjiti.  No dugoročno gledajući – celulit se ne može riješiti ˝preko noći˝ i ne isključivo za to specijaliziranim proizvodima. Kreme i losioni mogu Vam biti mala pripomoć u borbi protiv celulita, ali ne i jedini alat.

Pristup borbi protiv celulita mora biti cjelovit, a u idućim dijelovima ovog bloga upoznat ćemo Vas, prije svega, s metodama i tehnikama koje možete pronaći u našem Studiju.

  • Metode rješavanja celulita

U Studiju Gorica na raspolaganju Vam stoji tim educiranih stručnjaka koji će, u suradnji s doktorima iz Poliklinike MakeOver, Vašem problemu s celulitom pristupiti strogo individualno.

U nastavku ćemo Vas, prije svega, upoznati s neinvazivnim bezbolnim medicinsko-kozmetičkim tretmanima koje provodi tim Studija Gorice.

Prije svega, tu je hidrokolon terapija koju bi svatko od nas trebao proći kao nekakav uvod u detoksikaciju čitavog organizma i zdraviji način života. Hidrokolon terapija ili ispiranje crijeva jednostavan je i neagresivan tretman kojim se uklanjaju nečistoće iz debelog crijeva i s njegove stijenke. Ovaj je tretman već godinama sastavni dio osobne higijene u razvijenim zapadnim zemljama, a za cilj ima rasterećenje organizma od štetnih tvari. Kako bi ova terapija dala maksimalni učinak, potrebno je napraviti 5 uzastopnih tretmana, a koje je idealno kombinirati s lipo laserom i body wrapom, odnosno sauna dekom.

Nadalje, tu je maderoterapija kojom direktno djelujemo na najkritičnije zone celulita. Maderoterapija je posebna masažna tehnika koja se izvodi drvenim instrumentima različitih veličina i oblika. Ovom tehnikom pogađaju se najkritičnija područja: kukovi, butine, stražnjica i stomak. Iako se žene uglavnom odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Uz klasičnu maderoterapiju, u borbi protiv celulita sve je popularnija je i brazilska maderoterapija koja daje i do čak 6 puta brže rezultate u odnosu na klasičnu.

Pojavom raznih inovativnih proizvoda, aparata i tretmana na tržištu – ručna anticelulitna masaža neopravdano je pala u zaborav. Međutim, ona je iznimno bitna i također pospješuje borbu protiv tvrdokornog celulita, a posebno kada se kombinira s drugim metodama. Ručnom anticelulitnom masažom potičemo cirkulaciju – veći protok krvi odnosi toksine, donosi stanicama hranu i kisik, a one potom obavljaju svoje funkcije brže i efikasnije, potiču regeneraciju vezivnog tkiva i razgradnju stanica celulita.

Uz ručnu anticelulitnu masažu, važno je spomenuti i ručnu limfnu drenažu kojom uklanjamo višak vode i proteina iz tkiva te metabolički otpad i toksine.

Nadalje, tu je vacupress terapija – idealan tretman za otklanjanje celulita, razbijanje masnih jastučića i za zatezanje opuštenog tkiva. Rezultati su dugotrajni, a postiže se i zapaženo smanjenje obujma tijela.

Radiofrekvencija tijela također se nerijetko koristi kao pomoć u otklanjanju celulita. Riječ je o dubinskom zagrijavanju kože tijela sondom koje dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena. Ova metoda, osim što uspješno smanjuje celulit i lokalizirane masne naslage, također uklanja strije i akne na tijelu.

Ultrazvučna kavitacija upotrebljava se kao metoda mršavljenja te za oblikovanje tijela jer razbija celulit, hrani kožu, reaktivira cirkulaciju i djeluje kao detoksikacijska metoda, izbacujući iz tijela štetne tvari i toksine. Ovom metodom se, uz niskofrekventne zvučne valove, uništavaju masne naslage, a pri tome nema opasnosti od oštećenja ostalih unutarnjih organa i zdravog okolnoga tkiva.

Samostalno ili u kombinaciji s gore navedenim tretmanima, u Studiju Gorica provodimo i specijalizirani tretman tijela pod nazivom ˝Body shock˝, a koji je propisan od strane prestižnog medicinsko-kozmetičkog brenda Mesoestetic. Body Shock terapija koristi različite vrste proizvoda koji se pažljivo biraju ovisno o Vašim željama i cilju kojega želite postići, a proizvodi se kombiniraju s posebnim masažnim tehnikama.

Ukoliko ste zainteresirani za nešto invazivnije metode tretiranja celulita, a koje provode doktori Poliklinike MakeOver, detaljnije informacije možete pronaći u članku: Recite zbogom celulitu!

  • Kombinirani i cjeloviti pristup u borbi protiv celulita

U zaključku valja kazati kako sve gore navedene opcije predstavljaju samo jedan mali dio borbe s celulitom. U rješavanju tog mukotrpnog problema ključna je korjenita promjena načina i stila života. Pristup liječenju je cjelovit te uključuje kombinaciju navedenih metoda i uravnotežene prehrane, urednog sna te redovne fizičke aktivnosti. Što se samih tretmana tiče, idealno bi bilo kombinirati neinvazivne medicinsko-kozmetičke tretmane s metodama koje provode doktori Poliklinike MakeOver. U ljudskoj je prirodi tražiti instant rješenja, no za mnoge stvari, pa tako i za celulit, potrebno je vrijeme. Upravo je pristup baziran na balansu, kontinuitetu, dosljednosti, upornosti i strpljenju ključan u borbi protiv celulita, najveće ženske prepreke na putu do savršenog tijela.

Za detaljnije informacije o svim navedenim tretmanima možete se naručiti na besplatne konzultacije putem telefona/mobitela ili maila.

Gorica Mančić

The author Gorica Mančić