close
Blog

Egipatskom depilacijom do savršeno glatke kože!

Egipatska depilacija

Standardi ženske ljepote kroz povijest su se ubrzano mijenjali. To se, između ostalog, uvelike odnosi i na naviku uklanjanja neželjenih dlačica, a koja se danas podrazumijeva kao sastavni dio osobne higijene.

No osim kod žena, depilacija je danas i kod muške populacije postala temelj brige i njege o vlastitom izgledu i osnovna higijenska navika.

 • POVIJEST DEPILACIJE

Želja za uklanjanjem neželjenih dlačica seže u daleku prošlost.

Grci su, navodno, prvi narod koji je posramljivao žene zbog njihovih stidnih dlaka.

S druge strane, u drevnom Egiptu, ali i na srednjem Istoku (Perzija) smatralo se da tijelo bez dlačica odražava mladost, ljepotu i čistoću. Poznato je da je Kleopatra jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom.

Zatim je u 16. stoljeću kraljica Elizabeta I. postavila trend potpunog uklanjanja dlaka s lica pa čak i obrva.

 1. godine proizvedena je prva britvica za žene, a dlake su još jednom naišle na neprihvaćanje u svijetu ženske ljepote.

Tih godina postavljen je i novi trend– brijanje dlaka ispod pazuha, a zbog kojeg su žene doslovno umirale. Naime, za skidanje dlaka koristile su kremu napravljenu od otrova štakora, koji je bio itekako uspješan u uklanjanju dlaka s tijela, ali je isto tako uzrokovao sljepoću, atrofiju i smrt.

Danas je ženama, ali i muškarcima, na raspolaganju čitav niz bezbolnih, efikasnih i sigurnih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a od kojih, u Studiju Gorica, posebnu pažnju pridajemo egipatskoj depilaciji odnosno depilaciji šećernom pastom kao i laserskom uklanjanju dlaka te kombinaciji ovih dviju metoda.

 • ŠTO JE EGIPATSKA DEPILACIJA?

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom trenutačno je jedna od najtraženijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica.

Riječ je o metodi depilacije koja se vrši pomoću 100% prirodne šećerne paste, a koja, po uzoru na stari recept s Bliskog Istoka, sadrži u sebi šećer, limunov sok i prirodno bilje.

 • POSTUPAK

Pasta se u obliku kuglice nanosi u smjeru protivnom rastu dlake, nekoliko puta po istom mjestu, a onda se naglim pokretima odvaja od kože, u smjeru rasta dlake. Na taj način pastu u potpunosti „omotamo“ oko dlake i ne postoji šansa da dlaku polomimo, nego je čupamo i to iz korijena. U početku, depilaciju je poželjno ponavljati svaka 3 tjedna kako bismo svu dlaku „ulovili“ u početnoj fazi rasta. Kada se dlaka prorijedi depilaciju u pravilu radimo svakih 6 tjedana

PREDNOSTI EGIPATSKE DEPILACIJE ŠEĆERNOM PASTOM

 • šećerna pasta je 100% prirodna i bez ikakvih kemijskih dodataka
 • ne izaziva iritaciju i alergijske reakcije ( idealna je za osobe s izrazito osjetljivom kožom, psorijazom, vitiligom i rosaceom)
 • zbog niske temperature paste preporuča se osobama koje imaju problem proširenih vena i sklonost pucanja kapilara
 • za razliku od voska, ona se ne lijepi za kožu pa je manje bolna
 • Šećerna pasta uklanja i najmanje dlačice te odumrle stanice kože
 • dlačice rastu prorijeđene i tanje
 • urastanje dlačica se bitno smanjuje, a s vremenom nestaje
 • rezultati depilacije šećernom pastommogu trajati i do šest tjedana
 • dugotrajni i bolji rezultati u odnosu na druge metode – dok se britvicom i/ili pincetom uklanja samo vidljivi dio dlačica (dlačice se lome ili sijeku), šećerna pasta potpuno uklanja dlačice iz folikula (zajedno s njihovim korijenom) i tako usporava njihov ponovni rast
 • osim što uklanja dlačice, šećerna pasta ujedno radi blagi piling, pri čemu se uklanjaju stare i mrtve stanice kože pa je ona nakon depilacije šećernom pastom glatka i nježna
 • šećer je prirodni prijatelj kože – šećerna pasta istovremeno čisti, zaglađuje, hidratizira i regenerira kožu
 • higijenska je jer se pasta koristi isključivo za jednu osobu
 • ne postoji mogućnost zaraze jer je šećer prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija

 

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM U STUDIJU GORICA

U Studiju Gorica klijentu je na raspolaganju uklanjanje dlačica i voskom i šećernom pastom, no mi, zbog svih gore navedenih dobrobiti, preferiramo šećernu pastu.

Studio Gorica prvi je u Hrvatskoj uveo ovu vrstu depilacije!

Osim toga, Gorica je ovlašteni zastupnik vrhunskog kanadskog proizvođača visokokvalitetne šećerne paste ALEXANDRIA PROFESSIONAL.

Depilacija šećernom pastom idealan je izbor pred ljeto, tim više što djeluje i kao piling te uklanja mrtva stanice s kože.

Osobama kojima se dlačice uporno vraćaju, a posebno ako se radi o vidljivim mjestima (lice, nadusnice, brada) svakako preporučamo trajno lasersko uklanjanje dlaka.

Naš tim stručnjaka laserima se koristi već 25 godina, i to uz postizanje odličnih rezultata, a danas se koristimo najsuvremenijim revolucionarnim VORTEX laserom zahvaljujući kojem brijanje nije potrebno.

Koju ćete metodu odabrati – ovisi isključivo o Vašim željama i preferencijama!

Gorica Mančić

The author Gorica Mančić

Naše osoblje školovano u Americi, Njemačkoj i Italiji podarit će Vam ljepotu i pobrinuti se za vaše zdravlje.