close
Blog

Kako napraviti prirodni face lifting bez injekcija?

Bukalna masaža

Veliki dio naše populacije je već odavno upoznat sa mnogobrojnim kirurškim metodama face liftinga. Međutim, mnoge žene a i muškarci sve više preferiraju okretanje prirodnim i neinvazivnim metodama u rješavanju bora, umora i vraćanju svježine na lice. Ukoliko ste upravo vi osoba koja izbjegava igle i kirurške metode zatezanja kože, preporučiti ćemo vam načine i tretmane koji će poboljšati kvalitetu vaše kože te joj vratiti izgubljenu svježinu i elastičnost.

Kraljica među tretmanima prirodnog face liftinga je zasigurno holistička metoda pomlađivanja, tzv. Sculptural Face Lifting, odnosno intraoralna ili bukalna masaža lica. Ova posebna masažna tehnika je veliki hit u svijetu i odnedavno je dostupna također i u nas. Ovu tehniku je osmislio izraelski majstor za lice kao prirodnu i bezbolnu alternativu filerima i kirurškim zahvatima. Lice se ručno masira posebnim pokretima kako izvana tako i iznutra, kroz usnu šupljinu. Intraoralni, odnosno unutarnji dio masaže dubinski potiče prokrvljenost i stimuliraju se mišići, pa potkožno tkivo i koža postaju zategnutiji i gipkiji, a ten svijež i blistav. Ovaj tretman obuhvaća ne samo unutarnje i vanjsko područje lica, već i područje vrata i dekoltea.

Za  postizanje i održavanje prirodnog face liftinga uz bukalnu masažu potrebno je i kombinirati ostale tretmane i tehnike prirodnog face liftinga. Najučinkovitije ćemo vam predstaviti u sljedećim crtama:

Izrazito učinkovit tretman jest tretman radiofrekvencije lica koji predstavlja ne kiruršku metodu brisanja bora lica te vraća koži čvrstoću i mladoliki izgled. Uz tretman radiofrekvencije lica možete kombinirati tretman mikrodermoabrazije koji predstavlja postupak odstranjivanja površinskog sloja kože, odnosno tretman odstranjivanja odumrlih stanica kože. Tijekom procesa prirodnog face liftinga nezaobilazno je spomenuti poznati tretman dermapen pomoću kojega se učinkovito uklanjaju prvi znakovi starenja poput bora, ali se i uklanjaju kožni problemi poput akni, proširenih pora, ožiljaka i hiperpigmentacije.

Ne zaboravite da se morate adekvatno njegovati da bi zadržali mlad i zdrav izgled. Adekvatna njega također uključuje i kućnu njegu. Preporučamo vam da u sklopu kućne njege uložite u proizvode prema preporukama vašeg kozmetologa ovisno o vašoj dobi te o stanju vaše kože. Odabir proizvoda za kućnu njegu je od izrazite važnosti i bitno je da vas kozmetolog pravilno savjetuje pri vašem odabiru kako bi zaštitili prvi sloj kože koji je najizloženiji vanjskim utjecajima. Osim proizvoda potrebno je uključiti i svakodnevnu gimnastiku lica gdje potičemo na rad pasivne mišiće lica koje ne koristimo dovoljno, te izbjegavati pretjeranu izloženost sunčevim zrakama.

Gorica Mančić

The author Gorica Mančić

Naše osoblje školovano u Americi, Njemačkoj i Italiji podarit će Vam ljepotu i pobrinuti se za vaše zdravlje.